Priča o Guli
Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Priča o Guli

23 avg Blog | Komentari

Da u ova smutna i teška vremena naš čovek nije izgubio osećaj za solidarnost i požrtvovanje pokazuje primer našeg vlakčanina Žikice Vučkovića. Naime, pre nekoliko dana na akciji rušenja starog ambara, koša i kačare kod Dragutina Gule Vučkovića, jedan od učesnika bio je i gore pomenuti Žikica. Od samog početka rušenja insistirao je da se Gula ne izlaže nikakvom fizičkom naporu i ne samo to već se i lično prihvatao najtežih greda i tako davao primer ostalim radnicima. Uvidevši, posle nekoliko bezuspešnih pokušaja, da je pod stalnom Žikičinom pažnjom i sam Gula je odustao od bilo kakvih fizičkih aktivnosti. Jedini napor koji je imao toga dana bio je za vreme večere kada je nožem i viljuškom junački kidisao na oval sa prasećim pečenjem.

I tako je naš Gaga, te noći čio i odmoran, posle višemesečne apstinencije, obnovio svoje bračne dužnosti i po sopstvenom priznanju podsetio na svoje najbolje dane. Da se Žikičin trud isplatio, potvrđuju i svedoci koji su u ranim jutarnjim satima čuli razdragano zviždukanje i pevušenje iz dvorišta bračnog para Vučković.

Iako ovaj plemeniti i nadasve duševan čovek skromno negira značaj svoje uloge u celoj ovoj priči ipak smatram da s pravom zaslužuje da se nađe među kandidatima u akciji „ Najplemenitiji podvig godine.“

Eh da nam je takvih ljudi što više, kud bi nam bio kraj!

 


Ostavite komentar